Pages

July 5, 2009

Ada apa dengan nombor?

Lamanye aku x blog..hmmm

***************************

04. Nombor yang aku letak kat email aku. Aku ni mmg tak minat ngan nombor2 ni sbenanye. Tapi, nombor 04 selalu menghantui aku kt digital number display yg aku tgk; jam kt mobile phone aku (ni plg byk), pastu mane2 display yg ade tulis nombor, mcm pukul 3:04, 12:04, etc.. Disebabkan rase saspen dihantui nombor2 yang same ni, maka aku pon letak la nombor ni kat email yg aku pakai..maka lepas tu kurang la sket aku ternampak nombor 04 ni kt mane2..yela sbb dah biasa kan tgk kt email sniri.

No.4 ni xde mende pon utk aku, except that aku ni anak ke-4. Tu je. So aku ade favour jgk nombor ni kadang2, atas sbb tu je..

Cume, lately, ade satu lagi nombor yang telah menghantui aku.. Maka aku pon tak senang duduk jugak la..Yang ni ade gabungan 3 nombor, xxx. Yang ni over sket, sbb nombor 04 tu slalunye aku nampak kt jam digital je, tapi xxx ni aku nampak kt mane2. Creepy. Sampaikan nombor tu jadi terbalik pon aku ade ternampak jugak..Arghhh..yang aku ingat, aku penah nampak xxx ni kat image size mase aku blogging, pastu no. servis ape tah ari tu, pastu ari tu aku bangun nampak nombor ni kat jam tepon aku, n ape tah lagi..Arghhh...yang pasti, aku mmg dari awal2 lagi nampak nombor ni kt ym aku.. sbb ade kt ID sorang mamat ni, n aku mmg slalu gak chatting ngan die (sbb tu nombor ni dirahsiakan..). It's juz that, why now? Ada makna ke??

Tentang seseorang ni, nombor xxx die tu mmg ade nombor 4 jugak. Suratan atau kebetulan, ntah ler. Apa yang dapat aku relate, kitorang dah almost 4 tahun x jumpa each other, sbb jauh. Ada ym je yg boleh kontek. So far, aku anggap die as teman tapi mesra - TTM. Takde la slalu chatting pon, tapi slalu la tegur2 ble ade mase. Kadang2 aku ingat dia x kesah pon kt aku, but sometimes he shows that he cares. But aku rase die mmg caring ngan kengkawan die pon. Cume, mungkin die kurang caring pasal die sniri. Tu part yang aku kureng sket.

What I mean is, die mmg pandai nasihat aku n kengkawan yg len2. Tp ade la mende2 pasal die yg aku rase die kene ubah in caring for himself, for a better him. Mungkin sbb die rase life die skang dah ok, so why bother anything else. Despite of that, 1 thing yang aku sangat aware, aku x pnah rase sakit ati ngan die (so far la). Klu mcm ada tersalah, die mmg dh sorry awal2 (padahal xde mende pon). Aku takkan lupa ni. Sbb die ni tah ape2 jgak orangnye. Otai la jugak. Bila fikir balik, laki2 lain yang berlagak macam bagus, macam baik, ade je yang sakitkan hati orang lain, or don't even bother about others.

Skarang, it looks like it's gonna end somewhere. I don't know where, but since aku akan balik msia x lame lg, n kurang dah mase dpt ym, maka kurang atau x dpt langsung dah la kot nk chatting ngan si dia ni. Plus, lately die mcm dh pelik sket ngan aku. Like, panggil aku ngan nama, pastu chatting ngan aku pasal mende2 yg agak personal (dulu aku yg slalu tanye sbb nk korek samthing ngan die), n, die pnah ckap pasal things yg bunyi lain macam. Xde mende pon, cume as TTM, ptt tak timbul mende tu. Klu gurau2 tu mmg ade la. I like it we are being that way. Nothing personal. Sbb susah kan laki ngan pompuan klu konon2 nk jadi membe rapat je.

Tapi takpelah. Sebelum aku mtak lebih2 dari dia, and die x dpt bagi, aku rase aku nak mengundur diri. Everything has an end kan.. But there are things I won't forget about him:
- die pnah ckap aku pompuan plg tabah die pnah jumpe (dunno if he really meant that)
- die tak pnah bwat aku sakit hati or bengang
- die slalu bwat aku terhibur, tersenyum sendiri, and made me felt OK when things not OK for me
- die x pnah chat tergantung, if he wants to leave, he leaves with manner..
- die slalu ckp pasal mende2 yg boleh motivate aku
- aku x jadikan die tempat mengadu, tp die selalu buat aku bercerita

I better leave it there, before I get more emotional. Post aku dulu - Dari hati turun ke gitar - lagu tu mmg aku tujukan kt die pon (wpon die mmg x tahu). Hopefully lepas ni nombor keramat die tu (xxx) takkan menghantui aku lg, since aku dh express kt sini..walaupun tak visible.

*terasa macam Opie yg bercerita dlm blog die (Dunia Baru season 1)

p/s: I just realised this post is dated as 4 July.. another number 4..huhuuuu. sebbaik bukan nombor xxx tu

2 comments:

imansyah'09 said...

hoho cah..relek2..jgn emo2..tiap2 mende yg jadik pasti ada hikmah yang kita x mungkin x nampak lagi..mane tau ko akan dpt pelangi suatu hari nanti..hehe..aku plak jiwang karat;P

Anisa said...

baby..
hang in there ok. i rase itu yg terbaik buat mase ni. bdw, i end it there jgk..*sile mainkan theme song- almost lover*

marilah kite buka buku baru di msia nnt..insyaallah kite doalah semua ok. hee.
..i love u baby! muahhs.

p.s. i pinjam id kawan ;)