Pages

February 6, 2009

We dirrty

We humans are just dirty. Dirty like mud, sand, soil. Coz that's what we made of. We not made of white innocent snow, or blue cool water, or hot flaming fire. Coz we are human.
Sinful. We are all sinners.

That's why we pray. We istighfar. To clean ourselves. Again and again. To purify ourselves.

And then get dirty again.

And then we clean and purify again.

Until we no longer do that, when we 'there'.

7 comments:

Mohd Shahnom Ismail said...

Salam
Syukran for the reminder
Those yang fikir dia baik dan tidak berdosa adalah orang yang paling berdosa kan...

Best wishes,
BG

shakirin_sabri said...

tp tanah juga digunakan utk menyucikan najis berat. so....??????

AsyAnis said...

so...? sbb kita kan dibuat dr tanah, so bila dah kene najis berat tu, pakai tanah le utk 'neutralkan balik'.. iA tanah tu akan get rid of bendasing yg x sepatutnye ada pd kite..

shakirin_sabri said...

tak aa~ tanah kan cam "dirty" so camna something "dirty" menyucikan~ sbb samak perlu kat barang bukan badan kite jugak ~haha

soklan aku reverse psych

AsyAnis said...

(-) + (-) = (+)
(+) + (+) = (+)

tak gitu, cg maths? ;)

AsyAnis said...

klu bkn kat badan kita pon, mane kite tau kita takkan ada contact ngan mende tu selama-lamanya?

kita kan nk jaga kesucian..

"every contact leaves a trace" - kata cg forensik

shakirin_sabri said...

tapii ade gak manusia yang bersih dan se innocent snow