Pages

August 14, 2008

Melah + Sasni

Easter Trip, Mac 2008

Segala-galanya bermula di sini. Trip percutian seramai 9 orang: me, Milah, Ant, Ira, Kirin, K’Zaini, Shazni, Neo dan Saiful. Kitorg tour Holland, Belgium dan Jerman. Ingat lagi mase Milah kene tunggu sorang2 kt airport Stansted, London utk departure. Bimbang btul kt dia sbb kitorg semua bergerak ramai2 ke sana.

Trip kt Holland mmg sgt best, and part yg mmg takkan lupa smpi bila2 was when we were heading back to hostel from Keukenhof (famous Spring Garden in Europe). Hari gelap. Hujan lebat giler. Payung or baju hujan meaningless. Kejar bas. Terlepas bas. Tak jumpa jalan balik. Sejuk kritikal. Horrible, yet so funny and memorable. Alhamdulillah, we managed to stick together and finally found our way back to hostel.

Then bila kt Brussel (Belgium), I started to smell bibit-bibit kemesraan antara Shazni & Milah. Hmm…sejak bila ni. Lama-lama, mcm obvious n yg len2 tu mesti dah prasan. Especially the time when we were homeless in Brussel Station, siap kene halau keluar oleh pak guard yang tak berhati perut. Tengah malam. Sejuk kronik. Bengkek. Cari tempat berteduh tepi jalan. Nasib baik bawah bangunan. Nasib baik sikit je.

Kat Frankfurt (German), we departed back to London. But I knew it, it wasn't going to end here.. Mesti akan terus progress mase kt UK.

April 2008

And the shocking time had arrived, they were already engaged! Both Shazni and Milah were still in UK. But their families in Malaysia had settled everything about their engagement day & engangement ring. So smooth. And the date for wedding was decided as well, August this year! So soon!

August 2008

Alhamdulillah, Shazni dan Kamilah akhirnya sah bergelar suami isteri. I’m glad for you two, meraikan cinta dengan ikatan yang sah dan halal secepat mungkin. Perkara yang elok, kene cepat-cepatkan. But you two proved to us, sbenarnya nk kawen ni urusan yang mudah je. Jangan disusahkan. Milah dan Shazni dah suka sama suka, family Milah on, family Shazni on, merisik dan bertunang, then akad nikah dan trus majlis kahwin. Abes citer.

Citer yang takkan abes skarang ni, perjalanan hidup mereka suami isteri, baru bermula. Masjid baru je dibina, kapal baru je nk belayar. Perjalanan masih jauh. Lagi jauh antara Manchester dan Bath.

Shazni, bakal Cikgu Maths. Milah, bakal Cikgu Kimia. Anak nanti ngajar subjek ape plak yer?


To Shazni & Milah,

Selamat pengantin baru dearie. Selamat menjaga keutuhan masjid dan hala tuju bahtera kalian. Selamat melayari alam rumahtangga dengan penuh barokah dan redha-Nya. Dan akhir sekali, selamat bercinta atas sebuah perhubungan yang halal!

Love always,

Lang.

2 comments:

endek said...

huaaaaaaaaaa~~
terharu gile ko post entry pasal aku~
aku pun hampir2 terlupa peristiwa holland tu. ko mengingatkan aku pengalaman pahit manis trip tu. sob sob.

awat hang tak cite pasal ko jadi mak andam utk kenduri kawen aku? penting tu~~~

AsyAnis said...

ahaaa...nk cter ape plak mengandam? pasal x cukup alat mekap? heh... btw u looked so fine without excessive makeup that day dear.simple n natural =)